+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch
Aflevering 3 - Boris Kanen

' Elke patiënt die binnenkomt heeft een verhaal. Ik probeer daar niet mijn verhaal tegenover te zetten.'

Werken aan je calling & comradeship

Goede zorg leveren begint bij goed zorgen voor jezelf en je team

In deze podcastreeks gaan we terug naar de kern van het doktersvak. Zo ontdekken we wat er nodig is om een ‘gewoon goede dokter’ te zijn. Aan het woord komen inspirerende dokters, ieder met een eigen passie als persoon en als dokter. We zijn benieuwd: waar gaat hun doktershart sneller van kloppen? Waar raken ze bevlogen door? En wat verstaan ze onder kameraadschap? Een podcast voor medisch specialisten én iedereen die contact met ze heeft, van collega tot patiënt.

Iedere eerste maandag van de maand een nieuw gesprek

De afleveringen

Aflevering 3 - Boris Kanen

In deze aflevering gaan Myra en Saskia in gesprek met Boris Kanen, dichter en dokter in het Zaans Medisch Centrum. Boris vraagt om meer aandacht voor geneeskunst in plaats van kunde. Kunde is essentieel, maar hoe vertaal je dat naar wat van waarde is voor het verhaal van de patiënt die tegenover je zit? Hij deelt zijn persoonlijke verhaal; waarom hij koos voor het vak, wat dichten voor zijn bevlogenheid betekent, hoe zijn dag als dokter eruit ziet en wat hem beweegt minder vaak te snoozen bij het opstaan…

Luister hem op Spotify

Aflevering 2 - Carla Hagestein

Moestuinierder, ezelbezitter, psychiater en directeur van de Parnassia Groep-academie gaat in gesprek met de podcast hosts Myra en Saskia. In deze tweede aflevering van Doktershart de Podcast weet Carla iedere luisteraar te inspireren vanuit haar eigen calling…

Luister hem op Spotify

Aflevering 1 - Maurice van den Bosch

In deze aflevering gaan Myra en Saskia in gesprek met Maurice van den Bosch, radioloog en bestuursvoorzitter van het OLVG in Amsterdam. Samen hebben ze het o.a. over wat hij belangrijk vindt in een samenwerking, zoals vertrouwen, elkaar durven aanspreken en het vieren van successen.

Luister hem op Spotify

Introductie - Myra en Saskia

De medisch specialisten die in deze podcastreeks aan het woord komen, worden geïnterviewd door Myra van den Goor en Saskia Knoops. Beide dames hebben ontzettend veel ervaring in de medische wereld. En ze weten als geen ander dat menselijkheid ertoe doet, als het aankomt op mensenwerk. Tijd om Myra en Saskia beter te leren kennen!

Luister hem op Spotify

Dé Podcast voor medisch specialisten en iedereen die contact met ze heeft, van collega tot patiënt.

Experts aan het woord

De gasten

 • Boris Kanen is Internist bij het Zaand Medisch Centrum. Zijn specialismes zijn interne geneeskunde & endocrinologie met als aandachtsgebieden osteoporose, diabetes, schildklier, cholesterol en lipiden, hypofyse, transgenderzorg. Hij vraagt om meer aandacht voor geneeskunst in plaats van kunde. Kunde is essentieel, maar hoe vertaal je dat naar wat van waarde is voor het verhaal van de patiënt die tegenover je zit?

  AFLV 3 - Bris Kanen
  Internist-endocrinoloog & dichter
 • Carla Hagestein

  Sinds 2018 was ze directeur van het Antes College en vervolgens van de Parnassia Groep Academie. De afgelopen jaren heeft Carla zich hard gemaakt om de organisatie van opleiding en wetenschappelijk onderzoek goed vorm te geven, maar vooral ook om het belang van opleiden en onderzoek voortdurend over het voetlicht te brengen.

  AFLV 2 - Carla Hagestein
  Psychiater & Directeur Parnassia Groep Academie
 • Maurice van den Bosch

  Maurice van den Bosch (1974) is hoogleraar, interventieradioloog en sinds 2017 bestuursvoorzitter van OLVG. In 2020 is hij tevens benoemd tot voorzitter van Santeon, een landelijke netwerk van zeven topklinische ziekenhuizen. Zijn interesse ligt bij waardegedreven zorg in combinatie met digitale zorgtransformatie.

  AFLV 1 - Maurice van den Bosch
  Bestuursvoorzitter OLVG
Meer weten over onze mogelijkheden?

Laat het ons weten