+(073) 615 99 40 Utopialaan 36 - ’s Hertogenbosch

Gewoon, maatschappelijk betrokken

Astrid Maakt Mogelijk: kennis en middelen voor initiatieven die een steuntje in de rug verdienen.

Astrid Maakt Mogelijk

Voor altijd de 3e Q

Q3, gestart door Astrid, Rob en Myra. Begonnen met zijn drieën en als organisatie nog altijd werkend vanuit de filosofie die Astrid zo aanhing: leuke dingen doen, die ertoe doen, met leuke mensen.

Nu Astrid niet meer letterlijk naast ons zit, hebben we een fonds in het leven geroepen dat initiatieven steunt vanuit haar naam: Astrid Maakt Mogelijk. De naam zegt eigenlijk alles.

Vanuit Astrids naam dragen we een goed doel een warm hart toe. We zoeken telkens naar een initiatief waaraan we met onze kennis en budget iets bij kunnen dragen. 

Myra heeft haar boek ‘Vanuit het doktershart’ opgedragen aan Astrid, ‘Voor mijn liefie op haar wolkje’. Alle opbrengsten van dit boek gaan naar het fonds AMM.  

Het Buddyhuis

Steun voor (ex) kankerpatienten en hun naasten

Het Buddyhuis is een fantastisch initiatief, ontstaan vanuit de behoefte(n) van de patient, in samenwerking met medisch specialisten. Hier word je als (ex) kankerpatient in contact gebracht met iemand die in dezelfde situatie zit of heeft gezeten. Want als je zo’n diagnose krijgt, heb je, naast medische informatie, juist ook behoefte aan een luisterend oor, wil je tips krijgen, ervaringen horen en je eigen worstelingen delen met iemand die hetzelfde doormaakt.   

Bij het Buddyhuis kunnen patienten en hun naasten terecht. Als vraagbaak, om gezamenlijk activiteiten te ondernemen, adviezen te krijgen om de kwaliteit van leven te optimaliseren. Voor, tijdens en na de ziekte. Dit alles onder de paraplu van het ziekenhuis. 

Met inzet van de middelen uit het fonds Astrid Maakt Mogelijk, gaat het Buddyhuis een mooie volgende stap zetten in de ontwikkeling van de app ‘Het Digitale Buddyhuis’. Zodat mensen door het hele land deze steun kunnen krijgen als ze het nodig hebben!

Nieuwste boek Sander de Hosson

Leven toevoegen aan de dagen

Sander de Hosson, een bevlogen longarts met een passie voor palliatieve zorg, mede-oprichter van Carend, want ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg. Eerder verscheen van zijn hand het boek Slotcouplet, ervaringen van een longarts. In 2023 komt zijn langverwachte nieuwe boek uit, dat hij in nauwe samenwerking schreef met met coauteur, journalist en schrijver Els Quaegebeur: Leven toevoegen aan de dagen

Wat kan er met je gebeuren vanaf het moment dat je het slechte nieuws krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, tot het moment van je laatste adem? Sander vertelt openhartig hoe dit proces verloopt, en gaat in op slechtnieuwsgesprekken, palliatieve zorg, de rol van zorgmedewerkers, de betekenis van de omgeving, euthanasie en dilemma’s waar een arts en patiënt voor staan. Aansprekende en ontroerende patiëntverhalen laten de dagelijkse praktijk van deze longarts heel dichtbij komen.

Een prachtig boek om vanuit Astrid Maakt Mogelijk een bijdrage aan te mogen leveren!

Meer weten over ons fonds?

Neem contact op met ons!