Laat je inspireren

Onze wetenschappelijke publicaties en inspirerende blogs

De motor van ons onderzoek

De schijnwerper op de dokter

Je draagt een grote verantwoordelijkheid, draait geregeld idiote uren en wilt altijd die extra stap voor je patiënten zetten. Je werkt in complexe en vaak emotioneel intense omstandigheden. Je hebt vrijwel standaard te maken met een tekort aan tijd, geld, materialen of mensen. Desondanks presteer je op een hoog niveau. 

Hoe doe je dat? Wat heb je nodig  om onder zulke dynamische omstandigheden je werk zo goed te doen? Wat drijft je? Hoe zet je de kern van je vak weer centraal? Wat kun jij zelf bijdragen aan je eigen bevlogenheid en aan die van je collega’s? Wat kunnen anderen doen om jou als dokter te laten floreren? Dat soort vragen dienen als motor voor ons wetenschappelijk onderzoek, waarbij we voor antwoorden de verhalen verzamelen van dokters, van jou en je collega’s. 

Terug naar de kern

"Vanuit het doktershart"

Iedereen heeft een mening over dokters, maar wat vind jij als dokter eigenlijk zelf? Wat is voor jou en je team het belangrijkste om goed tot je recht te komen? Daar schreef Myra een boek over. Over de enorme gedrevenheid van dokters en over de kracht van kameraadschap. Hoe deze drijfveren onder druk staan en wat je kunt doen om daaraan te werken, als individu, groep en organisatie. Om weer terug te gaan naar de kern van het doktersvak. Of je nu een dokter bent of met dokters werkt, laat je vooral inspireren om te kijken wat jij kunt bijdragen aan calling en comradeship!

Onze onderzoeken als eerste in je mail?

Jaaa, dat wil ik!