Individuele leergangen

Werk op een inspirerende manier aan je persoonlijke ontwikkeling.

Al onze leergangen zijn ABAN-geaccrediteerd

‘We zijn inhoudelijk zeer hoog opgeleid en getraind, maar we missen wel expertise en skills op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en samenwerking’

 

Aldus een deelnemer aan een van onze studies. Vandaar dat de leergangen die wij ontwikkelen zich hierop richten. Ben jij klaar om een volgende stap te zetten in je (werkende) leven? Check dan welke leergang het beste bij jouw behoefte aansluit.

Bijzondere aan onze leergangen?

 

Dat ze samen met medisch specialisten ontwikkeld zijn. Om aan te sluiten bij wat echt werkt. Daarom doen dokters ook mee in onze trainingen, als docent en ervaringsdeskundige. Deze kennis combineren we met onze expertise op het gebied van onderzoek, training, consultancy en coaching. 

 

 

Onze leergangen

Nieuw: Leergang Jonge Klaren

Je zit in de eerste jaren van je carrière als specialist. Dat is soms best je weg zoeken. Wie begrijpt dat beter dan collega’s die in dezelfde fase zitten? Elke fase heeft namelijk zo zijn specifieke eigen issues waar je tegenaan loopt.  

Is het voor jou al helemaal helder wat er allemaal van je verwacht wordt? Wat er allemaal bij hoort? En wat je van jezelf verwacht? En dan ook nog al die verantwoordelijkheid van werk en thuis zien te combineren…. Het worden niet voor niets ‘tropenjaren’ genoemd. 

Hoe fijn is het dan om te leren van en met collega’s die in precies dezelfde fase zitten, die met dezelfde vraagstukken worstelen, die aan een half woord genoeg hebben.  

Voor en door dokters dus, dit traject. Omdat je het meeste leert van collega’s die hetzelfde doormaken of je daarin zijn voorgegaan.

Leergang Persoonlijk Leiderschap

Eigen inspiratie eerst

Treed uit de waan van de dag. Maak even pas op de plaats en sta stil bij wie jij bent als persoon en als professional. Hoe verhouden die levens zich tot elkaar? Samen komen we erachter hoe jij het beste tot je recht komt, welke rol je binnen je werkomgeving inneemt, waar het soms schuurt en hoe je daar een positieve draai aan kunt geven. 

Meer weten? Neem contact op met kerndocent Erwin Joosten via 06-81 93 34 05

Academische Leergang Strategisch Leiderschap

Zorgen en besturen

Als dokter heb je een mooi en veeleisend beroep, in een complexe en continu veranderende omgeving. Ontwikkelingen blijven doorgaan, zoals het belang van zorgnetwerken, grotere groepen die samenwerken en waarde-gedreven zorg. Bij dit soort ontwikkelingen gaat het om meer dan alleen je medisch inhoudelijke expertise. Er wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op zaken als communicatie, organiseren en leidinggeven. 

Deze leergang speelt in op actuele ontwikkelingen aan de hand van de volgende thema’s:

• Hoe organiseer je goede zorg?
• Hoe geef je leiding aan efficiënte en effectieve zorg?
• Hoe realiseer je geneesplezier?

Drie blokken, met topdocenten en experts op de betreffende gebieden, wetenschappelijke achtergrondinformatie van hoogleraren en medisch specialisten met een staat van dienst, een directe vertaling naar de eigen praktijk (zelfs op locatie) en sparren met collega’s over lastige dossiers.

Deze leergang is een bijzonder samenwerkingsverband tussen Q3, de Universiteit Groningen Business School en de Aletta Jacobs School of Public Health. Meld je hier aan voor deze leergang >>>

Training Gespreksleider IFMS

Een goed gesprek

Wil je als ziekenhuis met eigen gespreksleiders aan de slag? Dan kunnen wij daar een training voor verzorgen. Wij zijn de nummer één IFMS-specialist van Nederland en we delen onze kennis graag. Met veel ruimte voor eigen input en ervaringen, zodat je er helemaal klaar voor bent om gespreksleider te worden: niet alleen in theorie, maar juist ook in de praktijk.

Meer weten over onze teamtrainingen?

Laat het ons weten!