Gewoon, op basis van wetenschap

Onderzoek doen om het onderzoek? Dat nooit.

De motor van ons onderzoek

De schijnwerper op de dokter

Je draagt een grote verantwoordelijkheid, draait geregeld idiote uren en wilt altijd die extra stap voor je patiënten zetten. Je werkt in complexe en vaak emotioneel intense omstandigheden, waarbij je ook nog eens op een hoog niveau presteert.

Wat drijft je als dokter? Hoe zet je de kern van je vak weer centraal? Wat kun jij zelf bijdragen aan je eigen bevlogenheid en aan die van je collega’s? Wat kunnen anderen doen om jou als dokter te laten floreren? 
Dat soort vragen dienen als motor voor ons wetenschappelijk onderzoek, waarbij we voor antwoorden de verhalen verzamelen van dokters, van jou en je collega’s. 

Voeden en vertalen

Training, begeleiding en evidence-based instrumenten

Alles wat we bij Q3 doen, wordt gevoed door onderzoek. Want alleen zo komen we erachter wat je als dokter daadwerkelijk nodig hebt aan training, begeleiding en evaluatie methodieken. De kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk is daarbij essentieel: vanuit de praktijk voeden we het onderzoek en de resultaten vertalen we weer terug naar de praktijk.

Onderzoeksthema’s waar we ons mee bezighouden, hebben te maken met cultuur, performance (individueel en groep) en de doorontwikkeling van evaluatie-instrumenten. We hebben specifieke expertise op het gebied van etnografisch onderzoek (observatie) bij medisch specialisten.

Onze onderzoeksthema’s

Presteren, evalueren en floreren

Cultuur

Hoe kan er een open en veilige cultuur gecreëerd worden binnen de ingewikkelde biotoop ‘de medische wereld’?

Daar komen wij achter

Performance

Wat is voor jou als dokter van essentieel belang om goed te kunnen presteren?

Wij onderzoeken het
Meer weten over onze onderzoeken?

Neem contact op met Guusje

Guusje Bressers
Associate partner & gespreksleider