+(073) 615 99 40 Wisent 14 - 's Hertogenbosch

Wie van de Q3: Bianca

Bianca van Maldegem startte onlangs als nieuwe Partner bij Q3. Wie ze is, wat ze doet en waarom ze dat doet lees je hier!

“Hoi. Ik ben Bianca, nieuwe partner bij Q3. Vier jaar geleden heb ik mijn baan als kinderarts en opleider opgezegd, omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waarbij ik nog steeds het verschil zou kunnen maken voor de patiënt en daarnaast een bijdrage zou kunnen leveren aan het werkplezier van de zorgprofessional. En ja, die uitdaging heb ik, zeker met mijn start bij Q3, helemaal gevonden!

Onderwijs, opleiding en training heeft mij altijd veel voldoening gegeven en liep vanaf mijn opleidingstijd als een rode draad door mijn carrière. Klinisch leiderschap onderwijs organiseren en geven was dan ook een logische vervolgstap. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat werken aan betere samenwerking de kwaliteit van zorg en het werkplezier vele malen beter maakt. Dit drijft mij om teams in de zorg te begeleiden op het gebied van samenwerking.

In de afgelopen jaren deed ik dit alles als docent bij en uiteindelijk eigenaar van Berends Que Performance en daarnaast als voorzitter van netwerkorganisatie De Praktijk. Het voelt goed om alle activiteiten van Berends Que Performance en die van mijzelf vanuit De Praktijk samen te brengen met die van Q3 en als Q3 Performance verder te gaan. Niet alleen omdat het aanbod heel mooi aansluit, maar vooral omdat het gedachtengoed hetzelfde is en leiden vanuit de bedoeling, bevlogenheid, kameraadschap en werkplezier daarbij de uitgangspunten vormen.

Ik ga mij de komende tijd inzetten om de leergangen, incompany- en coachingsgtrajecten van Q3 Performance door te ontwikkelen en nieuwe docenten/trainers op te leiden. Maar vooral ook kijk ik uit naar het samen met Myra leiding geven aan ons team en na te denken over al het moois dat wat we nog meer kunnen ontwikkelen. Daarvoor zal ik allereerst in de komende maanden jullie, en alles waar jullie je mee bezig houden, moeten leren kennen. Een mooie start was de intervisie bijeenkomst van afgelopen maand: een warm bad, met groene thee zeep!

Dan nu nog even minder serieus, maar ook zeer zeker typisch Bianca…

7 Fun Facts about me:

  • Mijn voorouders komen uit het Belgische Maldegem en woonden daar op een kasteel. Helaas is dat door hen een aantal eeuwen geleden verkwanseld. Als kind baalde ik daar enorm van!
  • In onze moestuin heb ik een amandelboom groot laten worden die amandelen produceert die proeven als stukjes gevulde koek van de banketbakker.
  • Ik heb een richtingsgevoel van een ui: zelfs als ik uit een winkel kom weet ik niet meer of ik naar links of rechts moet om mijn weg te vervolgen.
  • Een paar jaar geleden kwam een droom van mij uit: schaatsen op de grote vijver in het paleispark van het Loo. Zo mooi!
  • Naast Italiaans ijs behoort griesmeelpap met krenten en rozijnen tot mijn favoriete desserts.
  • Bij de aanschaf van een nieuwe auto is voor mij het enige wat telt de aanwezigheid van stoelverwarming.
  • Het in- en uitruimen van de vaat zie ik als de meest voorkomende inefficiënte bezigheid in een druk huishouden. Het grootste gemis in onze keuken vind ik dan ook de afwezigheid van een dubbele vaatwasmachine.

Ik denk dat jullie nu een beter idee hebben van wie ik ben en wat mijn rol gaat zijn. Mocht je meer van mij willen weten, neem dan gerust contact met mij op. Drinken we samen een kopje koffie!”

Wie van de Q3?

Bianca van Maldegem